Дата и час: Съб - 11 Сеп 2010, 05:03

Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 Pantommind 
Автор Съобщение

Мнение Pantommind
Pantommind са една чудесна българска прогресив група от Габрово. При това момчетата имат и известен опит на музикалната сцена извън България. У нас пък бяха подгряващи на концерта на Fates Warning, както и на концерта на Helloween в София през 2005 г.
Групата си заслужава и който може нека си намери някой от двата им досегашни албума (за мен по-добър е вторият :) ).
Ето и връзка към официалния сайт на Pantommind - също е на висота:

http://pantommind.com/

Сря - 14 Май 2008, 16:05
Профил
Аватар

Мнение 
Адмирации за бандата. Феноменални са. Радвам се че в България има действащи прогресив банди, които правят авторска музика.

Сря - 14 Май 2008, 17:00
Профил
Аватар

Мнение 
Да и на мен ми харесват още повече че доста пъти съм ги гледал на живо когато са свирили пред местна публика(градски сме все пак :) ).

Само да кажа че утре вечер на 17 май ще бъдат подгряваща група на концерта на Don Airey и приятели на площада в Габрово. 8)

Пет - 16 Май 2008, 11:11
Профил ICQ

Мнение 
Ти, decer, си късметлич, че имаш възможност да гледаш Pantommind често! Аз бих се радвал групата да има повечко идвания и към София, защото с удоволствие бих ги гледал и най-вече слушал на живо. До сега съм имал възможността да съм на тяхно живо изпълнение само два пъти - на концертите на Fates Warning и Helloween в София. Тогава обаче Pantommind бяха подгрявка и някак си концертните им изяви не бяха пълноценни.

Пет - 16 Май 2008, 11:23
Профил

Мнение 
Тук май е идеално място за това:

Изображение

Чет - 14 Авг 2008, 15:42
Профил

Мнение Ето една чудесна новина!!!
http://katehizis.com/news/shNews.php?id=10486&

Съб - 21 Фев 2009, 02:17
Профил
Аватар

Мнение 
Одеве го видях и аз. Обложката отново е с доста елементарен фотошоп вид, но се надявам музиката отново да е на ниво. Крайно време беше да издадат нещо, дано ги вземат сега на ПрогПауър или поне тук подгряват идните по-големи банди.

Съб - 21 Фев 2009, 02:20
Профил WWW

Мнение Ревю за новия албум в Катехизис
Цитат:
[url=http://katehizis.com/reviews/showRev.php?id=1282]Минаха цели четири години от излизането на официалния дебютен албум на Pantommind - "Shade of Fate". Албум, който моментално ги превърна в лидери на родната прогресив сцена, каквито остават и до днес. Всички помним зашеметяващите им концерти с прог-титаните Fates Warning и хеви-класиците Helloween. Момчетата от Габрово даже бяха поканени да вземат участие на най-престижния прогресив фестивал на континента - "ProgPower Europe" през 2006 г. За съжаление няколко промени в личния състав попречиха това да се случи.
Сигурно се чудите какво ли са правили музикантите през тези цели четири години на мълчание. Уверявам ви, още с първите секунди на откриващия инструментал "Transmission Part I" ще получите отговора - създавали са нищо по-малко от най-добрия прогресив албум по тези географски ширини. С непоклатима сигурност можем да заявим, че Pantommind създадоха свое неповторимо звучене. Музиката им се е пренесла на ново, по-високо ниво. И невъоръженото ухо ще усети самочувствието, с което са въоръжени музикантите, лекотата с която боравят с големия арсенал от изразни средства. Една идея по-ниско настроените китари правят "Lunasense" да звучи като многотонна преса в сравнение с брилянтния, бих казал чуплив на моменти дебют. Въпреки своята висока класа, "Shade of Fate" понесе известни критики най-вече заради звученето си. Четири години по-късно нещата са коренно променени. "Lunasense" притежава безкомпромисен звук! Дело на основния творчески двигател на групата - мултиинструменталистът Петър Христов (китари, бас, пиано), мастерингът и продуцирането са на световно ниво. Би било безпочвено да съпоставяме звука на "Lunasense" с този на останалите албуми, правени у нас, просто няма база за сравнение. Сложете едни хубави слушалки и се потопете в 52-минутното пътешествие, през което ще ви преведе този диск. Няма да преувелича, ако кажа, че в албума няма слаб момент. Всяка от десетте песни носи собствен заряд, живее собствен живот в собствена вселена. И когато решиш, че започваш да опознаваш тази вселена, тя ти разкрива нови приказни пейзажи.
Ако сте слушали "Shade of Fate" няма начин да не са ви впечатлили зашеметяващите вокали на Тони Иванов. И този път ще бъдете отнесени от помитащите вокални партии! На моменти агресивен, на моменти нежен до неузнаваемост, за Тони няма тайни в пеенето. Безупречната му техника е допълнена от дълбоката емоционалност, която успява да придаде на гласа си. Абсолютен диамант! Черешката на тортата е гостуването на Colleen Gray (певица на американската прогресив група Persephone's Dream и уебмастър на официалния сайт на Fates Warning!) в може би най-нежната песен в албума - "To the Days of Old". Удивително е как си пасват гласовете на двамата, как се допълват един друг. В инструментално отношение нещата стоят по същия начин - Драго (ударни), Петър Христов и Петър Вичев (китари) редуват заплетени рифови постройки с изящни мелодии, гръмотевични барабани с неравноделни тактове. Изцяло клавирният инструментал "Transmission Part II" например рисува фантастични светове, при това в ритъм 11/8!
Няма да се спирам по отделно на всяко парче от албума, тъй като рискувам това ревю да прерасне в един огромен, труден за четене материал. Всяка една от десетте композиции е на много високо ниво. Албумът ни дава всичко, което може да иска един прогресив фен, слуша се на един дъх и няма как да не ви накара да искате да го пускате отново и отново. Споменах ли великолепната обложка на диска?
Pantommind издадоха албум, който е огромна крачка в развитието на групата. Летвата е вдигната много на високо, но при тази група тя никога не е била ниско. Чуйте "Lunasense", причините да го сторите са адски много! Сигурно ревюто ви изглежда твърде пристрастно? Да, така е. Просто наистина съм пристрастен към музиката на Pantommind![/url]

Пон - 23 Фев 2009, 13:14
Профил

Мнение 
Цитат:
Обложката отново е с доста елементарен фотошоп вид

Типичното булгаристанско отрицание - на всичко,на всяка цена.

Чет - 05 Мар 2009, 23:35
Профил
Аватар

Мнение 
Радвам се, че моя пост е донесъл още един член на този форум, макар и да не особено ценен такъв. Добре дошъл.

Пет - 06 Мар 2009, 00:06
Профил WWW

Мнение 
Да,форума наистина не е от най-ценните.

Пет - 06 Мар 2009, 00:08
Профил
Аватар

Мнение Парченце от новия ..на Pantommind
Е тва ме размаза Т О В А!!!

Вто - 28 Апр 2009, 23:52
Профил
Аватар

Мнение 
Ми, аз преслушах албума доста отдавна, макар че все още не съм си го купил (извинявам се за което). Обаче друго е важно сега - пак навсякъде го има онова прословуто българско прехвалване, идващо от жаждата за наистина добра група, но все пак не мога да кажа, че е лоша тавата.

В най-общи линии, добър прогресив метъл (жанр, който не харесвам по принцип), добър, пипнат звук и готино звучене като цяло. Друг е въпроса обаче, че на подобна музика няма кой да обърне кой знае колко внимание в по-широк аспект. Нарочно следих и отзивите на руснаци, новозелаяндци, немци и всяква друга сган по форуми и паланки и те го казаха доста правилно - добро, но нищо изненадващо. Just a good progg piece.

Казвам го, щот гледам как тука се посраха да хвалят албума, как е шедьовър, как си е ебал майката едва ли не и как тва е най-добрия албум на света...

Ама това е - рядко казвам блага дума за БГ банди, пък ето - сега казах. Ако някой ми следи отношението към нашите банди, ше припадне от това колко много (кат за мен) добри неща казвам :lol: Добър албум - не подценявам нещото, само щот е българско и съм предубеден завистник, не казвам и "тва е лайно", не казвам и "баси великото" - просто гледам да съм уж реалист, който не си пада много по жанра все пак... ;)

Нидейтъ мъ яде.

Сря - 29 Апр 2009, 00:01
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Евала, че все пак се чува по някоя и друга добра дума оттук-оттам! \m/

БГ групите наистина трябва да са щастливи и дори горди, че имат такива всеотдайни фенове, които пет пари не дават за тях, не им ходят по концертите и не им копуват албумите и т.н. Бравос! Засираме ВСИЧКО, на всичко намираме една камара кусури, и не за друго, а щото са някакви си там българчета, на кой ли изобщо му пука за тях... Не стига, че пукната пара не си дал, ами и с цялата си наглост даваш мега-компетентно мнение (Моля Titan да не си мисли, че това е адресирано към него :!: Принципно си говорим...)

И не става дума само за Pantommind. Колко BG диска си купихте последната година? Колко BG концерта посетихте в последната една година? Не ми отговаряйте, знам отговора, виждал съм "претъпканите" клубове по концертите на нашите групи и "мега-опашките" на мърч щандовете.

Как да се появи музикално явление от България? Няма как! Колко пари трябват за един конкурентен на запад продукт? Многоооо! От къде идват те - от джоба на музикантите. И след като не продадат достатъчно дискове и се набутат зверси, завират си се обратно кой от къде е и/или продължават да стържат в местните клубове предимно пред роднини и приятели...

Пак повтарям, мението ми не е насочено към никой! Просто си мрънкам... 8)

Сря - 29 Апр 2009, 21:05
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Съгласен съм с Титан. Добър е албума, но нищо ново, нищо особено. Музиката за мен е добра, но вокалите в този албум са слаби - доста еднообразно, за разлика от миналия им албум, в който имаше много повече атмосфера. Както на запад се изразяват - generic. Но както и Яни спомена - тук няма как да се развие нещо новаторско и наистина стойностно. Доста път и опит сами трябва да изградят тукашните групи и изпълнители, бая пътеки има да отъпчат.
Аз лично когато харесам някой БГ изпълнител си купувам. Тази година само Smallman съм прибавил към покупките си :д

Сря - 29 Апр 2009, 22:35
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща